ГОДИШЕН СИМПОЗИУМ

ГОДИШЕН СИМПОЗИУМ

ГОДИШЕН СИМПОЗИУМ НА AICA МАКЕДОНИЈА „ЛИКОВНАТА КРИТИКА ДЕНЕС“ Онлајн изданието на годишниот симпозиум на Здружението на ликовни критичари – AICA Македонија „Ликовната критика денес“, насловен „Обликување на состојбата на промени“ ќе се одржи на 17-ти декември...
Награда Ладислав Баришиќ 2020

Награда Ладислав Баришиќ 2020

Благоја Варошанец е добитник на наградата за ликовна критика „Ладислав Баришиќ“ Здружението на ликовни критичари „АИКА Македонија“ ја додели наградата „Ладислав Баришиќ“ за 2020 година од областа на ликовната критика. Комисијата во состав Елена Вељановска, Ана...
Политички слики после смртта на уметноста

Политички слики после смртта на уметноста

Истражувачки проект на Владимир Јанчевски награден на конкурсот за Годишната награда „Ладислав Баришиќ“ за 2019 година на Здружението на ликовни критичари AICA Македонија Владимир Јанчевски Политички слики после смртта на уметноста: Фотомонтажните...
Kонкурс за Годишната награда “Ладислав Баришиќ” 2020

Kонкурс за Годишната награда “Ладислав Баришиќ” 2020

Ј А В Е Н П О В И К  Здружението на ликовни критичари АИКА Македонија распишува конкурс за истражувачки проект од областа на ликовната критикa. Наградата има за цел да понуди можност за промислување на третманот и позициите на ликовната критика денес и на критичкото...
Годишен симпозиум 2019

Годишен симпозиум 2019

11. декември, 2019, во 20,00 Музеј на современата уметност, Скопје   Програмата на работната сесија на Годишниот симпозиум на AICA Македонија 2019 вклучува излагања и дискусија на тема Уметноста и прекаријатот на просторот и е конципирана и модерирана од Тихомир...
Kонкурс за Годишната награда “Ладислав Баришиќ” 2020

Јавен повик

Kонкурс за Годишната наградата “Ладислав Баришиќ”, 2019 Здружението на ликовни критичари АИКА Македонија распишува конкурс за истражувачки проект од областа на ликовната критика во Македонија. Наградата има за цел да понуди можност за промислување на...