Награда на AICA Македонија за 2016

Награда на AICA Македонија за 2016

Велимир Жерновски добитник на наградата на AICA Македонија за 2016. Здружението на ликовни критичари AICA Македонија по трет пат ја доделува наградата „Ладислав Баришиќ“ за Предлог истражувачки проект од областа на ликовната критика. На отворениот повик распишан од 11...