Насилството во постисториското доба

Насилството во постисториското доба

Борис Буден: Предавање Контрапункт, 28. 01. 2016, Гем клуб Скопје Во своето резиме на предавањето Буден истакнува: „Секогаш историзирај!“, уште одамна советуваше Фредрик Џејмсон, проблематизирајќи ја и расправајќи за претпоставката дека историјата треба да биде оној...
On Productive Shame, Reconciliation, and Agency

On Productive Shame, Reconciliation, and Agency

Suzana Milevska (Ed.) Collection of essays, discussions and interviews Texts by Tal Adler, Eva Blimlinger, Andrea B. Braidt, Jasmina Cibic, Das Kollektiv, Zsuzsi Flohr, Eduard Freudmann, Tímea Junghaus, Jakob Krameritsch, Jean-Paul Martinon, Suzana Milevska, Helge...