Публикации на AICA Int.

Публикации на AICA Int.

Повеќе информации за изданијата на Интернационалната и националните секции на организацијата, отворете на: https://aicainternational.news/aica-publications
Ана Франговска, нова претседателка на AICA Македонија

Ана Франговска, нова претседателка на AICA Македонија

English translation below На последниот состанок на АИКА Македонија, оддржан на 15. 02. 2024 година, Јованка Попова, досегашната претседателка на здружението, поднесе оставка, а за нова претседателка беше предложена и едногласно избрана од присутните членови, Ана...
Годишно собрание 2024

Годишно собрание 2024

Драги колеги, Ве известуваме дека Годишното Собрание на АИКА Македонија ќе се одржи на 15 февруари 2024 (четврток) со почеток од 12:00 часот во Музејот на современата уметност во Скопје. Истовремено напоменуваме дека оваа година собранието е изборно, па вашето...
Малгоржата Кажмиерчак, избрана за нов претседател на AICA International

Малгоржата Кажмиерчак, избрана за нов претседател на AICA International

Почнувајќи од ноември 2023, Канцеларијата на AICA Internaional спроведе три циклуси на електронско гласање за избор на нов претседател на организацијата. Во конечното гласање на 1. февруари, членството на организација ја избра Малгоржата Кажмиерчак со 407 добиени...