Културни простори за активни граѓани

Културни простори за активни граѓани

За јавниот простор, културата и уметноста. „Културни простори за активни граѓани“ e проект на организацијата „Локомотива“ – Центар за нови иницијативи во уметноста и културата – Скопје, кој се реализира во партнерство со „Факултет за работи што не се учат“ (ФРУ) –...
Големото стакло повторно излегува

Големото стакло повторно излегува

The Large Glass, Journal of contemporary art, culture and theory  Списанието Големото стакло за прв пат е издадено во 1995 година и публикувано во 24 броеви до 2009 година. Повторното издавање на списанието во 2018, сега ‘Тhe Large Glass’ со нов концепт, како...