Награда “Ладислав Баришиќ“ 2018

Награда “Ладислав Баришиќ“ 2018

Славчо Димитров добитник на наградата “Ладислав Баришиќ“ за 2018   Комисијата на Здружението на ликовните критичари AICA Македонија во состав Тихомир Топузовски (теоретичар на културата и уметник), Христина Иваноска (ликовен уметник) и Мира Гаќина (историчар на...
Јованка Попова, нов претседател на AICA Македонија

Јованка Попова, нов претседател на AICA Македонија

Избрано новото претседателство на AICA Македонија На последниот состанок оддржан на 18. 06. 2018, Мира Гаќина поднесе оставка од претседател на AICA Македонија поради можен конфликт на интереси, но и поради обврските како директор на Музејот на современата уметност...