Награда Ладислав Баришиќ 2020

Награда Ладислав Баришиќ 2020

Благоја Варошанец е добитник на наградата за ликовна критика „Ладислав Баришиќ“ Здружението на ликовни критичари „АИКА Македонија“ ја додели наградата „Ладислав Баришиќ“ за 2020 година од областа на ликовната критика. Комисијата во состав Елена Вељановска, Ана...
Политички слики после смртта на уметноста

Политички слики после смртта на уметноста

Истражувачки проект на Владимир Јанчевски награден на конкурсот за Годишната награда „Ладислав Баришиќ“ за 2019 година на Здружението на ликовни критичари AICA Македонија Владимир Јанчевски Политички слики после смртта на уметноста: Фотомонтажните...