Проектот INTER SPEM ET METUM на Славица Јанешлиева на 60. Меѓународно Биенале во Венеција

Проектот INTER SPEM ET METUM на Славица Јанешлиева на 60. Меѓународно Биенале во Венеција

(English translation below) На 60-тата ликовна манифестација Биеналето во Венеција 2024 година, Република Северна Македонија ќе биде претставена со проектот INTER SPEM ET METUM, (Помеѓу надежта и стравот), на Славица Јанешлиева. Комесар на проектот е д-р Дита Старова...