Лазо Плавевски (1954 – 2023)

Лазо Плавевски (1954 – 2023)

По кусо боледување, на 68 години почина карикатуристот, историчар на уметноста, куратор и ликовен критичар Лазо Плавевски. Роден во 1954 во Скопје, Плавевски остави значајно творечко наследство во текот на својата повеќе од четиридецениска професионална активност, а...