ОТВОРЕН ПОВИК НА PRIVATE PRINT

ОТВОРЕН ПОВИК НА PRIVATE PRINT

Во рамки на активностите на PrivatePrint studio поддржани од партнерската програма на Фондацијата Принц Клаус од Амстердам, отвораме повик за собирање предлози за интердисциплинарен издавачки проект. Повикот е отворен до 30 ноември 2022 година. Следи го линкот за сите...
АИКА симпозиум 2022: Курирање на јавното, курирање на заедничкото / AICA Symposium: Curating the Public, Curating the Common

АИКА симпозиум 2022: Курирање на јавното, курирање на заедничкото / AICA Symposium: Curating the Public, Curating the Common

(*English translation follows below) Годишниот симпозиум на Здружението на ликовни критичари – АИКА Македонија, насловен „Курирање на јавното, курирање на заедничкото“, ќе се одржи на 21-ви октомври (петок) 2022 година, со почеток од 12 часот во Музејот на современа...

Годишно собрание 2022

Годишно собрание ќе се одржи на 21 октомври (петок) со почеток од 10:30 часот во Музејот на современата уметност во Скопје.  Нацрт – дневен ред на состанокот: 1. Отворање на состанокот; 2. Информација за годишната програма...