Јавен повик на конкурсот за Годишната награда “Ладислав Баришиќ” на Здружението на ликовни критичари AICA Македонија

Јавен повик на конкурсот за Годишната награда “Ладислав Баришиќ” на Здружението на ликовни критичари AICA Македонија

Здружението на ликовни критичари АИКА Македонија распишува конкурс за истражувачки проект од областа на ликовната критика во Македонија. Наградата има за цел да понуди можност за промислување на третманот и позициите на ликовната критика денес и на критичкото пишување...
Нови членови во македонската секција на AICA: Натали Рајчиновска Павлеска и Владимир Јанчевски

Нови членови во македонската секција на AICA: Натали Рајчиновска Павлеска и Владимир Јанчевски

На предлог на членството на македонската секција на AICA, Натали Рајчиновска Павлеска и Владимир Јанчевски се примени за нови членови на Друштвото на критичарите. Предлогот беше официјално одобрен и од Управниот одбор на AICA INTERNATIONAL во Париз во април 2022г....
Јанкуловски и Мотеска на Биеналето во Венеција 2022 – Jankuloski and Moteska at the Venice Biennale 2022

Јанкуловски и Мотеска на Биеналето во Венеција 2022 – Jankuloski and Moteska at the Venice Biennale 2022

See below for English translation Павилјон на Република Северна Македонија на 59. Биенале во Венеција Scuola dei Laneri, Fondamenta del Gaffaro, Santa Croce 131, Venice 23. април – 27. ноември, 2022 Landscape Experience Роберт Јанкулоски и Моника Мотеска...