Биљана Тануровска Ќулавковски и Ивана Васева добитнички на наградата „Ладислав Баришиќ“

Биљана Тануровска Ќулавковски и Ивана Васева добитнички на наградата „Ладислав Баришиќ“

Здружението на ликовни критичари „АИКА Македонија“ ја додели наградата „Ладислав Баришиќ“ за 2021 година од областа на ликовната критика. Комисијата во состав Мира Гаќина, Владимир Јанчевски и Маја Чанкуловска Михајловска одлучи наградата „Ладислав Баришиќ“ за...