Статусот на ликовната критика

Статусот на ликовната критика

Нада Пешева Кои се механизмите на културната политика на национално ниво во Македонија? Статусот на ликовната критика во Македонија низ призмата на културните политики Каков е статусот на ликовната критика во Мaкедонија и колкава е врската на актуелната културна...
Критика! Каде по ѓаволите?

Критика! Каде по ѓаволите?

Ана Франговска Што е пишувањето критика воопшто? Тоа не е професија, да бидеме реални, и не неминовно мораме да се занимаваме со неа. Размислувајќи деновиве што да напишам за целите на овој симпозиум, низ глава ми поминаа повеќе опции, повеќе идеи, лични приказни,...