Разговори за ликовната критика

Разговори за ликовната критика

Радио Слободно Скопје Сабота, 2 април 2016 во 13ч.       Проектот Радио Слободно Скопје на Ѓорѓе Јовановиќ за прв пат се реализираше од 27 октомври до 1 ноември, 2015 година (во соработка со Центарот за Современи уметности од Скопје и радио МОФ) и...
Гералд Харингер и Фабрикантите

Гералд Харингер и Фабрикантите

Билјана Исијанин Интервју со Гералд Харингер, уметник и ко-основач на Ди Фабрикантен од Линц, Австрија Ди Фабрикантен е продукциска куќа, уметнички тинк-тенк и комуникациски центар за развивање и презентација на проекти што ги поместуваат културните граници. Од 1990...
Zernovski & Gakina

Zernovski & Gakina

Velimir Zernovski interviews Mira Gakina Разговорот е објавен во списанието The Brooklyn Rail, Critical Perspectives on Arts, Politics and Culture / Special Edition: Art Critic Europe, New York, May 16th, 2014   Velimir Zernovski: When do you think we slipped...