Дигиталната платформа и списанието e-flux нудат увид во критичките рецензии за изложби и други одбрани проекти на музеи, галерии и независни простори на глобалната уметничка сцена во рамките на секцијата Art-Agenda. Прилозите доаѓаат од автори кои се дел од широката мрежа соработници на платформата и списанието e-flux, мрежа составена од влијателни и значајни критичари, кустоси, уметници и универзитетски професори. Платформата e-flux е отворана за објавување на прилози на секој кој е заинтересиран за соработка.

Повеќе на: https://www.art-agenda.com/criticism/